Wat is chiptuning?

Chiptuning

Chiptuning eXpert is de specialist in chiptuning. Bij het chiptunen van uw voertuig passen wij het motormanagement aan (ECU). Een Motormanagement werkt elektronisch volgens verschillende kenvelden. Bij chiptunen passen wij deze kenvelden aan, dit resulteert tot een opdrijving van het vermogen en koppel.

Wij passen verschillende kenvelden aan, wij grijpen vooral in bij de kenvelden van de voorontsteking, turbo druk en lucht-/brandstofmengsel. Een ontstekingsveld kan aangeven dat bij 5.300 t/min de voorontstekingstemperatuur varieert tussen de 28℃ en 37℃. Bij 5.600 t/min kan de autofabrikant ervoor kiezen om safe te spelen en de voorontstekingstemperatuur op 0℃ te houden. Het gevolg hiervan is een daling van brandstofdruk en vermogen. Met behulp van chip tuning kunnen wij deze grens verleggen. Door op de testbank te loggen kunnen we kijken waar deze spontane daling zich bevindt. Met behulp van deze informatie gaan we de software optimaliseren.

Bij Chiptuning eXpert kunnen wij deze waardes verhogen, we kunnen de voorontstekingstemperatuur , de turbodruk  en lucht-/brandstofmengsel verhogen. Bij het aanpassen van deze temperaturen letten we goed op de gevolgen, gaat de motortemperatuur omhoog dan moet er een stap terug gedaan worden. Zo kunnen we de motor optimaal afstellen en vermijden we extra thermische belasting.

Bereken Prestatie Winst

Bereken Prestatie Winst

Klik hier voor resultaten •

Chiptuning ecu

computer_chip4

Waarom Chiptuning?

Er zijn verschillende redenen te verzinnen om de software van uw auto te laten tunen. Ten eerste natuurlijk omdat u het volledige vermogen van uw huidige auto en motor wilt benutten. Chiptuning is echter ook het overwegen waard als u bezig bent met de aanschaf van een auto. Veel fabrikanten brengen namelijk verschillende vermogens varianten van een model op de markt, terwijl de fysieke motor zelf identiek is tussen deze modellen. Enkel door de software op de ECU aan te passen wordt dus het vermogen van deze auto’s eigenlijk kunstmatig lager of hoger gemaakt. U koopt dus niet een andere auto, maar een auto met andere software! In dit geval kan het verstandig zijn om een beetje onderzoek te doen naar het model, zodat u een goedkoper model aan kan schaffen bij de dealer die wij daarna voor u tunen tot het snellere model uit de serie!

Brandstof besparen

Het extra vermogen is natuurlijk altijd leuk, maar een goede tuning van chiptunig expert levert ook brandstof besparing op. Bij gelijkwaardige rijgedrag kan dit oplopen tot wel 20%! afhankelijk van het type auto & motor.

Een betere performance van uw motor na chiptuning

Een professionele chiptuner breekt als het ware het motormanagementsysteem open en zoekt vervolgens de grenzen van uw auto op. Vervolgens wordt vastgesteld met welke instellingen de auto beter zal presteren zonder dat er enig risico is voor de veiligheid en levensduur van de motor. Er zijn verschillende doelen bij een chiptuning; meer vermogen, de uitstoot beperken en brandstofbesparing. In sommige gevallen is het mogelijk om elk van deze drie doelen te behalen, maar dat is uiteraard afhankelijk van het model en type auto.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat chiptuning voor uw voertuig kan betekenen? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Wij informeren u graag meer over de mogelijkheden van chiptuning van uw (toekomstige) voertuig.

Chiptuning Expert

chiptuning expert