Wat is DSG tuning?

Veel experts zijn het er over eens dat een DSG versnellingsbak een van de beste automatische versnellingsbakken is die tegenwoordig te koop zijn. Het vermogen om in een fractie van een seconde van versnelling te veranderen en de volgende zet van de bestuurder te voorspellen, is een daadwerkelijk een hoogstaand staaltje technologie.

Met Chiptuning Expert is het mogelijk om ook uw goed presterende DSG versnellingsbak te tunen en te optimaliseren. De DSG wordt aangestuurd door een computer die communiceert met uw motor via de ECU. De ECU is de Electric Control Unit en is verantwoordelijk voor het motormanagement. Het standaardprogramma van de ECU vertelt dat de versnellingsbak moet schakelen bij een bepaalde gaspedaalstand en motorbelasting. Omdat de meeste standaard fabrieksinstellingen van een ECU erg defensief zijn geprogrammeerd, zijn de prestaties van de ECU en DSG vaak niet wat ze kunnen zijn. Dit heeft als gevolg dat de auto niet zo snel en krachtig is als in principe mogelijk zou moeten zijn. Met DSG tuning wordt dit probleem opgelost.

chiptuning expert
VAG- DSG Tuning

Waarom DSG tuning?

Een veelgehoorde klacht bij een auto met DSG versnellingsbak of S-Tronic transmissie is dat de automatische schakelmomenten erg vroeg zijn. Of er wordt juist erg laat teruggeschakeld. Over het algemeen ervaren bestuurders vaak een wat trage reactietijd van de versnellingsbak.

Dit is erg zonde, want mechanisch is de DSG versnellingsbak tot veel meer in staat. Het is echter een kwestie van de juiste parameters invoeren in de software van de DSG en de ECU. Dit doen wij bij Chiptuning Expert tijdens onze gespecialiseerde DSG tuning. Bij een DSG tuning boven de 400nM is het noodzakelijk om de software van de versnellingsbak zelf aan te passen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de schakeldruk en koppelbegrenzer moeten worden aangepast. Wordt dit niet gedaan, dan zal het optimale vermogen dat overgebracht kan worden van de motor naar de transmissie nooit gehaald worden. De DSG-regelaar heeft een intern ingesteld maximaal koppel, dus ook als u de ECU afstemt op koppelwaarden die de toegestane versnellingsbak overschrijden, blijft deze beperkt tot die van de DSG-controller. Het verhogen van de maximale koppelafhankelijkheid van de DSG geeft de potentiële vermogenswinsten van de motor vrij.

De mogelijkheden bij DSG Tuning zijn:

     Kick Down de-activeren bij M-mode schakelen

     Terug schakelen optimaliseren bij het intrappen van het rempedaal

     Terug schakelen optimaliseren bij de-acceleratie

     Opschakelen optimaliseren dmv de schakelmomenten te verkorten

     Toerental begrenzer verhogen of verlagen ( benzine of diesel ) per versnelling

     Soepeler laten schakelen

     Automatisch opschakelen verwijderen in M-Mode

     Schakelmomenten aanpassen

     Launch Control activeren ( voertuig afhankelijk )

     Originele launch control toerental aanpassen in D / S of M-Mode

 

Bent u geïnteresseerd in een DSG tuning? U kunt direct een vrijblijvende offerte aanvragen, of stel ons een vraag. Die beantwoorden wij graag voor u!

Audi_RS5_Chip_Performance