Wat is Ecotuning?

In de meeste moderne auto’s wordt de motor aangestuurde door een Electronic Control Unit (ECU). De ECU regelt continu onder andere de turbodruk, het ontstekingstijdstip en de hoeveelheid ingespoten brandstof.

Bij Ecotuning worden de regel programma’s van de ECU aangepast. De verschillende parameters worden zo afgesteld zodat de motor efficiënter gaat werken. Autofabrikanten programmeren de ECU immers over het algemeen ruim binnen de maximale belastingswaarde van de automotor. Bij Ecotuning wordt deze marge in de software beter benut. Hierdoor kan de motor identiek of beter presteren met een lager brandstofverbruik.

In sommige gevallen is maar liefst een besparing van 20% op de brandstof te behalen! Uiteindelijk is de mogelijke winst die te behalen is met Ecotuning afhankelijk van het voertuig, model en merk. Een bijkomend voordeel van deze chiptuning is dat de garantie* op uw auto volledig behouden blijft.

(* vraag naar de voorwaarden)

Bereken Prestatie Winst

Bereken Prestatie Winst

Klik hier voor resultaten •

ecotuning-brandstof-besparing

Waarom Ecotuning?

Nog niet zo heel lang geleden werden motoren getuned door bijvoorbeeld de sproeiers uit te boren en het onstekingstijdstip te vervroegen of te verlaten. Hierdoor kon de motor ineens een hoger vermogen krijgen en meer trekkracht ,omdat er een grotere hoeveelheid lucht/brandstof mengsel terecht komt in de cilinders.

Vanaf het begin van de jaren 80 kwamen er steeds meer auto’s op de markt waar de motor deels door een computer aangestuurd werd. In het digitale geheugen van deze auto’s staan de parameters in het motormanagement systeem opgeslagen.

De fabrikanten moeten voldoen aan strenge normen, eisen en veiligigheid aspecten. Hierdoor worden auto’s vaak te krap afgesteld. Ook stellen fabrikanten het systeem zo in, dat de motor goed presteert op bijna iedere wereldwijde omstandigheid.

Zaken als kwaliteit van benzine, luchtvochtigheid, oliën en onderhoudsintervallen worden hierbij inbegrepen. Het resultaat? Een krachtige motor die softwarematig wordt beperkt.

Laat Chiptuning eXpert uw auto voorzien van ecotuning

Bij Ecotuning wordt de software geoptimaliseerd voor het specifieke soort brandstof wat uw auto gebruikt. Ook wordt rekening gehouden met een economische rijstijl in alle soorten condities. Bij Ecotuning ligt de focus op het optimaliseren van de trekkracht in het juiste toerengebied.

Het koppel word verhoogt waardoor gemiddeld veel minder toeren nodig zijn om dezelfde trekkracht te hebben in de lagere toeren. Dit resulteert vervolgens in een vermindering van het brandstofverbruik.

De toename van het koppel is de sleutelfactor bij het verlagen van het brandstofverbruik. Vanwege het feit dat er extra kracht beschikbaar is bij lage toeren betekent dit een aanpassing in de rijstijl voor u als bestuurder. Echter, de ervaring leert dat na een Ecotuning iedere autobezitter razendsnel gewend raakt aan een nieuwe, economische manier van rijden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat u informeren betreft de mogelijkheden die Ecotuning u kunnen bieden.

ecotuning