Wij beschikken over de nieuwste MAHA MSR testbank waarbij we tot 1600pk motorvermogen kunnen meten.

Maha testbank

De Maha MSR 830 is een 2WD vermogensbank die geschikt is voor alle 2 wiel aangedreven auto’s. 4 Wiel aangedreven auto’s die beschikken over bijvoorbeeld Haldex (VAG) of X-Drive (BMW)kunnen wij ook meten.

Wij hebben gekozen voor de Maha MSR 830 omdat deze testbank de betrouwbaarste en meest accurate bank is die geleverd word. Met een nauwkeurigheid marge van minder dan 2% is dit de testbank onder de testbanken. Gehomologeerd door oa Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Mercedes en BMW!

Onze vermogensbank kan meten tot 1600pk en tot 8600 Nm geremd koppel. De Maha MSR 830 heeft een enkele roller met een diameter van 762 mm!! De enkele rol zorgt voor minder wrijving, dit betekend dat de banden temperatuur lager blijft en wat langduur testen beter mogelijk maakt.

Het voordeel van de grote rollen zijn dat we de ”normale” weg nog beter simuleren.

Wij kunnen de testbank voor diverse doeleinden inzetten zoals;

  • Origineel vermogen meten zodat we kunnen controleren of de motor het juiste vermogen behaald.
  • Vermogen meten in combinatie met Lambda waardes om te zien of het juiste lucht/brandstof mengsel word verbrand. Bij een te arm of te rijk afgestelde motoren kan er schade ontstaan aan de motor.
  • Diagnose stellen bij problemen op bepaalde snelheden waarbij je ”naast” de auto kunt staan en zo een beter beeld hebt wat er met de auto gebeurd. Vaak zijn hierdoor storingen veel makkelijker en sneller op te lossen.
  • Inrijden van nieuwe motoren door middel van ons simulatie programma. Dit is mogelijk voor zowel straat als race auto’s.
  • Chiptuning oftewel het perfect afstellen van de motor op maat. Dit kan softwarematig of mechanisch. Iedere aanpassing kunnen we testen wat we direct kunnen terug zien in een grafiek.

Tarieven

Prijzen zijn op aanvraag.