Wij zijn officieel dealer van RaceChip. Vanaf nu kunnen wij RaceChip tuning boxen leveren, installeren, en voorzien van software.

Al sinds 1994 is het management- en ontwikkelingsteam van RaceChip® actief met betrekking tot de tuning van voertuigen: eerst in de wereld van de zogenaamde OBD-tuning, daarna in die van de chiptuning. Het bedrijf RaceChip® werd op het einde van 2007 door Manuel Götz, specialist wat chiptuning betreft, gesticht.

Wat uiteindelijk in 2008 met drie medewerkers en de broers Manuel en Daniel Götz op een oppervlakte van 95 m2 op een zolderverdieping in Holzmaden begon, groeide als snel uit tot een begeerde en geëngageerde werkgever in de regio. In 2009 werden de twee toenmalige versies van de RaceChip® Chiptuningmodule reeds door 10 medewerkers gedistribueerd.

Thans, november 2012, is het bedrijf uitgegroeid tot een echte onderneming met 46 medewerkers. Met de RaceChip® Ultimate was in 2012 een nieuwe generatie van de chiptuning rijp voor productie: het hart bestaat uit een 48 MHz-processor en eersteklas FCI Automotive-stekkers uit de motorsport voorzien de wielen van de nodige power, en dat in real time.

Kwaliteit is onze allerbelangrijkste vereiste. Rijplezier moet er zijn, maar het gaat tenslotte ook om uw veiligheid en om uw voertuig. Daarom worden onze RaceChip® Chiptuningmodules niet enkel hier bij ons ontwikkeld, maar ook uitsluitend in Duitsland, in de omgeving van Stuttgart, geproduceerd. Sinds 2009 is RaceChip® TÜV-gecertificeerd.

De RaceChip Chiptuning GmbH & Co. KG is al sinds 2009 gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001. Dat betekent dat de onderneming moet voldoen aan een procesgericht kwaliteitsmanagementsysteem op alle bedrijfsniveaus, gaande van de ontwikkeling, de productie en de verzending, tot de technische support en de klantendienst.

RaceChip

Alle RaceChip Modules worden op regelmatige basis onderworpen aan bepaalde testprocedures. Dit zijn de belangrijkste tests:

Temperatuurbestendigheid

RaceChip Modules kunnen tijdens het rijden aan extreme temperaturen worden blootgesteld. Een probleemloze en ononderbroken werking is gegarandeerd bij temperaturen tussen -20 °C en +135 °C.

Schokbestendigheid

Onafhankelijke tests tonen aan: zelfs harde schokken (tot 500/minuut) beïnvloeden de werking van een RaceChip Chiptuningmodule op geen enkele manier.

Winterbestendigheid

Strooizout tast elektronica zwaar aan en kan ze zelfs permanent beschadigen. Alle huidige RaceChip Chiptuningmodules zijn bestand tegen strooizout. Schade aan de elektronica is daarmee uitgesloten. Tijdens de test wordt de module tien dagen lang, dag en nacht, met agressief zout besproeid. Enkel wanneer modules de test met succes hebben doorstaan, mogen ze afgeleverd worden.

EMV E13 test

Tijdens deze test wordt de elektromagnetische verdraagzaamheid van de RaceChip Chiptuningmodules in het wegverkeer nagegaan.

CE-certificering

De CE-certificering op alle RaceChip Chiptuningmodules bevestigt: de veiligheidsvereisten van de Europese Unie worden volkomen nageleefd.