Wilt aanpassingen in uw Volkswagen, Audi, Seat of Skoda zoals bijvoorbeeld gordelpiep activeren of juist de-activeren, bochtenverlichting aanzetten, coming home / leaving home aanzetten? Wij beschikken over een originele nederlandse VCDS / VAG-COM waarbij we alle ”verborgen” opties kunnen instellen, activeren of deactiveren. Ook DVD/TV vrijschakelen behoort vaak tot de mogelijkheden.

Prijzen VAG aanpassingen/resetten/uitlezen vanaf € 25,-

Prijzen DVD vrijschakelen vanaf € 50,-

De volgende aanpassingen kunnen wij onder andere realiseren mits de juiste modules aanwezig zijn;

Accu, laadniveau bekijken

Achteruitrij-lampen, lichtsterkte aanpassen.

Autobaan knipperen Comfort Turn Signals

Brandstoftank, hoeveel kan er nog in.

Brandstof, verbruiksweergave aanpassen in FIS.

Buitenspiegel bijrijderszijde laten zakken tijdens achteruit rijden. Functioneert alleen als de schakelaar-spiegelverstelling ingesteld is op de bijrijderszijde en als de achteruit-versnelling wordt ingelegd.

Cilinder-uitschakeling, weergave activeren. COD = Cylinder on Demand Alleen mogelijk bij BlueMotion!

Coming Home (CH) en Leaving Home (LH) activeren.

Coming Home (CH) en Leaving Home (LH) met mistlampen, activeren.

Coming Home (CH), achterste rode binnenverlichting.Achterste rode binnenverlichting blijft aan als CH actief is en de auto wordt vergrendeld.

Contact, pieptoon uit als op contact en deur open.

 

Dagrijverlichting aan én achterlichten aan

Dagrij-verlichting, achterlichten stadslicht toevoegen.

Dagrij-verlichting, mistlampen toevoegen aan LED dagrijverlichting.

Dagrij-verlichting, de-activering bij aangetrokken handrem.

Dagrij-verlichting, activering alleen bij knop in ‘Auto’ stand.

Dagrij-verlichting, de-activering in CAR menu.

Dagrij-verlichting, dimmen overdag.

Dagrij-verlichting LED, 100%. Standaard dimt de LED dagrijverlichting tot ca. 25% als die wordt gebruikt samen met grootlicht / gedimd licht / stadslicht en CH / LH. Met deze aanpassing blijft de LED dagrijverlichting altijd op 100%.

Knipperlichten gedimd laten branden (zgn. US parkeerlicht) bij dimlicht en stadsverlichting. Ook mogelijk bij dagrijverlichting.

 

Differentieel aanpassen.

De elektronische differentieelblokkering XDS is een uitbreiding van de bekende EDS-funktie. Echter XDS reageert niet op slip in de aandrijving, maar op de ontlasting van het binnenste voorwiel in een snelle bocht. Vanuit de ESP-hydraulica geeft XDS druk op het binnenste voorwiel om doordraaien te verhinderen. Daardoor wordt de tractie verbeterd en de neiging tot onderstuur verminderd. Het rijgedrag lijkt dan op dat van een geregelde differentieelblokkering. Door de eenzijdige precieze remdruk wordt het bochtengedrag sportiever, sneller en doelgerichter.

‘Expanded electronic differential lock’ Kies tussen ‘Standard’ (standaard),  of ‘Not activated’ (niet actief),  of ‘Weak’ (zwak),  of ‘Medium’ (medium),  of ‘Strong’ (sterk).

ESP volledig de-activeren indien uitgeschakeld met knop of Car-Menu

Geluidsactivering aanpassen van de geluidsactuator

Grootlicht assistent.’Snelheidsgrens Grootlichtadvies’  (dat is de snelheid waarbij het grootlicht wordt gedimd en de grootlichtassistent wordt uitgeschakeld) Standaard is 27 kmh

Helling-assistentie Hill Hold, Berganfahrthilfe, Berganfahrassistenten Op een helling: rem totdat de auto stilstaat. Met Helling Assistentie actief kun je het rempedaal loslaten en de auto zal enkele seconden geremd blijven staan. Zodra het gaspedaal wordt ingedrukt laat de rem los. 3 opties:   normal = standaard, vroeg, laat.

In- Uitstap verlichting

Puddle Lights Verlichting, meestal aanwezig op de buitenspiegels, welke de grond verlicht als je in- en uitstapt. Deze aanpassing laat de in/uitstap verlichting branden (als de auto wordt ont/vergrendeld) ook als de spiegels zijn ingeklapt.

Kentekenplaat-verlichting LED, bewaking de-activeren (alleen bij na-montage kenteken-verlichting ), zodat er geen fout in de FIS verschijnt

Lichtsensor, gevoeligheid aanpassen. ‘gevoelig’;  standaardwaarde is ‘normaal’

Needle Sweep ( tellertest )

Olietemperatuur, weergave in MFA display.

Omgevings-verlichting, activeren bij ingeklapte buitenspiegels. Af-fabriek is dit niet actief.

Ontgrendelen, claxon laten klinken.

Parkeerhulp, activeringstoon uitzetten.

Parkeerhulp, uitschakel-snelheid aanpassen.

Parkeerhulp, ontgrendel visueel display in MMI.

Parkeerhulp, mute radio.

Ramen openen – sluiten bij openen portieren.

Auto parkeren, automatisch sluiten van ramen activeren. Bij het openen van een portier worden dat openen-sluiten nu niet meer onderbroken.

Regen-sluiten activeren Regensensor moet aanwezig zijn als het gaat regenen sluiten de openstaande ramen

Remlicht, activeren verlichting-achter als remlicht.

Remmen; drogen van remschijven.De intensiteit van het drogen van de remschijven kan worden aangepast. De schijven kunnen wel eens piepen als de auto een tijd in de regen heeft gestaan. Met deze aanpassing wordt dat piepen tegen gegaan.

Rijbaan-assistentie, aanpassingen.

De Rijbaan-Assistentie (engels: Lane Assist, duits: Spurhalteassistent) helpt d.m.v. een corrigerende stuurbeweging het onbedoeld verlaten van de huidige rijbaan. [A5-Camera Voorkant], bevestigd aan de binnenspiegel, scant hiertoe de markeringen op de rijbaan, vanaf een rijsnelheid van 65 kmh. Voor het goed functioneren van het systeem is een wegmarkering noodzakelijk, die markering kan midden op de weg zijn of aan de zijkanten. Als de rijbaan aan weerszijden wordt begrensd door een markering dan kan de Rijbaan-assistent op wens bovendien zich instellen op deze rijbaan. De stuurcorrecties van de Rijbaan-assistent zijn continu en nauwelijks waarneembaar om niet als onaangenaam en storend ervaren te worden Als het knipperlicht wordt ingeschakeld of een actieve stuur-beweging vindt plaats, dan grijpt de Rijbaan-assistent niet in. Op deze manier blijft de bestuurder heer-en-meester over het stuur.

Aanpassen intensiteit stuurwiel-trillingen

Aanpassen de-activeringsgrens van inactiviteit bestuurder

Aanpassen stuurbekrachtiging in vroeg, midden, laat

Rijbaan-assistentie vrijschakelen bij na-montage

 

Rijschool-modus in het CAR menu. In het display is de huidige snelheid te zien, ook de aansturing van de knipperlichten.

 

Schuifdak – Panoramadak, comfortopenen activeren..

Service-interval resetten

Start- Stop systeem uitschakelen.

Stoelverwarming, laatst gebruikte stand opslaan.

Stuurbekrachtiging aanpassen

Teller test Needle Sweep / Staging / Gauge Test / Zeigertest / Zeigerausschlag / Inszenierung. Als het contact wordt aangezet dan gaan de wijzers van snelheid en toerenteller naar maximaal en terug.

Veiligheidsgordel, waarschuwingssignalen uitschakelen.

Vergrendelen – Ontgrendelen, claxon laten klinken.

Indien gewenst kan de ver- en ontgrendel toon in het desbetreffende menu zelf ge-activeerd / ge-deactiveerd worden. De tijdsduur van de toon kan worden aangepast.

Vergrendelen, automatisch bij verlaten auto. Alleen met Kessy. Deze optie zorgt ervoor (als Keyless Go aanwezig is) dat het voertuig automatisch wordt afgesloten als je uitstapt (sleutel meenemen natuurlijk). In het inklappen van de spiegels wordt hiermee helaas niet aangestuurd en moet handmatig nog worden gedaan.

TV en DVD kijken tijdens het rijden, vrijschakelen. Af-fabriek schakelt het TV / DVD kijken automatisch uit bij een snelheid van ≥ 3 kmh. Bij het navigatiesysteem ‘Discover Pro’ bestaat de mogelijkheid om tijdens het rijden TV / DVD te kijken (of het verstandig is moet je zelf beoordelen). Deze vrijschakeling wordt ook wel ‘VIM – Video in Motion’ genoemd.

Verkeersbord-herkenning alleen mogelijk met Navi Discovery Pro en Front-camera

Wis-was systeem koplampen, aansturing vertragen.Hiermee wordt het wis-was systeem voor de koplampen wat later aangestuurd, zodat water wordt gespaard.

Wis-was systeem koplampen, verlenging interval