Een vermogenstestbank voor chiptuning

Voor het uitvoeren van een betrouwbare en veilige chiptuning is een testbank onmisbaar. Chiptuning expert gebruikt de testbank om de motor van uw auto zo optimaal mogelijk bij te stellen. Dit doen wij uiteraard zonder de rijeigenschappen uit het oog te verliezen. Hiervoor wordt de Maha MSR 830 vermogenstestbank gebruikt.

De Maha MSR 830 is geschikt voor alle 2 wiel aangedregeven autos’. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde modellen zoals X-Drive (BMW) en Haldex (VAG) four wheel drive auto’s te meten op deze testbank.

De keuze om de Maha MSR 830 voor onze chiptuning te gebruiken volgt uit een intensieve zoektocht naar de meest accurate en betrouwbare vermogenstestbank die er op de markt te vinden is. Omdat de afwijking van nauwkeurigheid van deze testbank nog geen 2% is mag met zekerheid gesteld worden dat de Maha MSR 830 de koning onder de testbanken is. Niet voor niets dat merken als Volkswagen, BMW, Seat, Audi, Skoda en Mercedes deze vermogenstestbank officieel aanbevelen.

vermogensTestbank
Vermogenstestbank Chiptuning expert

Een grote rol voor optimaal testen

Tot 1600 pk wielvermogen en 8600 Nm geremd koppel kan gemeten worden met onze testbank. Een belangrijke eigenschap van de Maha MSR 830 is dat deze een enkele roller heeft die over een diameter van maar liefst 762 mm beschikt. Omdat dit, in tegenstelling tot veel andere testbanken, slechts een enkele roller is, is er veel minder wrijving tussen de wielen en de testbank.

Hierdoor blijft de temperatuur van de banden beperkt en kan er langer en beter getest worden, met nauwkeurigere resultaten als uitkomst. Daarnaast wordt door gebruik te maken van een enkele grote rol de normale wegsituatie veel beter gesimuleerd. Al met al komt de Maha MSR 830 met vele voordelen dus.

Een betere performance van uw motor na chiptuning

Wij zetten de vermogenstestbank in voor:

    • Het meten van het daadwerkelijke vermogen van de motor. Hierdoor kunnen wij controleren of het correcte vermogen ook echt gehaald wordt.
    • Het nauwkeurig vaststellen van een diagnose bij problemen die op hoge snelheid worden opgemerkt. Het is met de rollerbank mogelijk om direct naast het voertuig te staan terwijl deze op hoge snelheid is. Storingen zijn hierdoor eenvoudiger en sneller te vinden en op te lossen.
    • Het meten van het vermogen waarbij specifiek wordt gekeken of de juiste lucht/brandstof mengsel verbrand wordt. Als een motor niet goed is afgestemd dan loopt u een risico om schade op te lopen aan uw motor.
    • Chiptuning; het afstellen van het motormanagement op maat. Hiervoor zijn zowel mechanische als softwarematige oplossingen beschikbaar. Met de testbank is het mogelijk om heel gedetailleerd te kunnen zien of een verandering ook echt een verbetering oplevert.

    

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat chiptuningExpert voor uw voertuig kan betekenen? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Wij informeren u graag meer over de mogelijkheden van chiptuning van uw (toekomstige) voertuig.

chiptuning expert